Logga in
Fallskyddsutbildning

Fallskydd grund - E-learning

Fallskyddsolyckor är den vanligaste arbetsplatsolyckan och arbetsmiljöverket föreskriver därför att alla som arbetar på höjd över 2 meter på ska ha utbildning i Fallskydd.

Fallskydd grund är en teoretisk utbildning och genomförs som en online-utbildning, så kallad E-learning, där deltagaren i egen takt via dator eller läsplatta kan ta in de teoretiska kunskaperna kring fallskydd och det arbetsmiljömässiga regelverk som omger dem. Deltagarna får även kunskap kring personlig fallskyddsutrustning samt vad som gäller med skötsel och besiktning av utrustningen.

Utbildningarna är uppbyggda enligt STARs unika koncept med fokus på ”Beteendebaserad säkerhet” där deltagarna får reflektera över sina egna val och prioriteringar gällande arbetsmiljö och säkerhet.

För att bli godkänd på utbildningen genomför deltagaren ett slutprov, även det digitalt via dator eller läsplatta. 

Efter genomgången utbildning och godkänt teoriprov erhålls registrering i ID06 kompetensdatabas alt. utbildningsbevis samt diplom på utförd utbildning.

Kursinnehåll

  • Grundläggande lagar och föreskrifter
  • Vad händer vid ett fall
  • Förebyggande åtgärder
  • Arbetsplanering
  • Räddningsplan
  • Kontroll och tillsyn
Fallskydd grund - E-learning

Kursmål

Deltagaren lär sig att planera sitt arbete på höjd, vilken utrustning som krävs samt hur man använder den på rätt sätt och underhåller den.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Utbildningen genomförs på svenska

Målgrupp

Utbildningen Fallskydd grund vänder sig till alla som arbetar på höjd, tak, ställning eller i liftar. 

Utbildningen riktar sig också till dig som är arbetsledare eller platschef samt till dig som i ditt arbete behöver kunskap om fallskydd och de arbetsmiljömässiga regler som gäller.

Kommande tillfällen: Fallskydd grund - E-learning

Har du frågor eller hittar du inte det du söker? Kontakta oss

E-learning 1 750 kr Boka
ID06 Utbildningsrådet Brandfarliga arbeten Utbildningssamordnare